Ohjeita kirjoittajalle

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Siksi kannattaa lukea kirjoittajaohjeet.

Tutustu julkaisuprosessiin. Siinä kerrotaan, millaiset vaiheet käsikirjoitus käy läpi ennen kuin se julkaistaan lehdessä.

Mieti, mihin osastoon tarjoat tekstiäsi: kirjoitatko vertaisarviotavaa artikkelia vai kenties näkökulmaa. Julkaisuprosessi vaihtelee osaston mukaan niin sisällöltään kuin ajallisesti.

Lukijan tarpeet, käsikirjoituksen jäsentäminen, tekstin hiominen. Käsikirjoituksen vaiheet on syytä käydä läpi aluksi. Entä miten merkitään viitteet ja kootaan lähdeluettelo? Parasta perehtyä ohjeisiin. Kielenhuollossa Aikuiskasvatus tukeutuu Kotimaisten kielten keskuksen ohjeisiin.

Kaikki Aikuiskasvatuksessa julkaistavat tekstit toimitetaan. Voit helpottaa editointivaihetta hiomalla käsikirjoitusta samalla kun työstät sisältöä muutenkin.

Julkaisuprosessiin hyväksytty tieteellinen artikkeli saa kaksi toimituksen ulkopuolista asiantuntijalukijaa. Mihin vertaisarvioinnilla pyritään?

Tarkista toimituskunnan aikataulut. Näin varmistat, että pääset työstämään käsikirjoitusta mahdollisimman rivakasti toimituskunnan palautteen avulla.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä toimitukseen. Ratkotaan pulmat yhdessä.

Käsikirjoitus vaatii paljon ajatustyötä ja hiomista. Yksin ei työtä kuitenkaan tarvitse tehdä.